Cape Town Partnership office


Location: Bree Street, Cape Town, South Africa
Program: Corporate office
Client: Cape Town Partnership
Status: On hold
Area: 1200sqm


Cape Town Partnership (CTP) is a not-for-profit organisation that works on urban revival projects across the Cape Town Table Bay area.

The design brief for their new 1200sqm office space was to create a rational layout based on the company’s culture and organisational hierarchy. We began by analysing the company’s workflow. Based on what we saw, we created three zones of public, semi-private and private spaces.

Each zone is separated by elements that have varying degrees of transparency. The strip of semi-private meeting rooms forms a buffer between the public lounges and the private open-plan office. A colourful custom-designed shelving system partially screens the open-plan office from the glass meeting rooms.


<<< back to General Projects Menu